Policija uklanja kampove koje su postavili studenti na univerzitetima u SAD

Tanjug
Policija uklanja kampove koje su postavili studenti na univerzitetima u SAD

VAŠINGTON - Policija je danas demontirala šatore koje su postavili studenti koji zahtijevaju prekid vatre u Pojasu Gaze na Tehnološkom institutu (MTI) u Kembridžu u američkoj državi Masačusets, a u četvrtak i na Univerzitetu u državi Arizoni, a uklanja kamp u kampusu Univerziteta Pensilvanije u Filadelfiji.

Policija je privela 10 studenata prilikom razbijanja protesta na MTI, a bila je u opremi za razbijanje demonstracija, a takođe je danas privela i nekoliko studenata na Univerzitetu Pensilvanije koji su protestovali duže od dvije sedmice, prenio je AP.

Na Univerzitetu Pensilvanije policajci su upozorili studente da napuste kampus ili će se, u suprotnom, suočiti sa mogućim hapšenjem. Na Univerzitetu u Arizoni, policija je upotrijebila suzavac protiv studenata kasno u četvrtak pre nego što je uklonila kamp koji je uključivao drvene i plastične barijere postavljene u kampusu. Univerzitet Arizone saopštio je da je pozvao policiju da rastera studente nakon što su oni odbili da uklone kamp i da se raziđu. Taj univerzitet je naveo da su učesnici protesta gađali policajce i univerzitetsko osoblje kamenjem i flašama sa vodom. Tenzije u sukobima policije sa demonstrantima u kampusima širom SAD povećali su se posljednjih dana, a univerziteti su počeli da pozivaju policiju da ukloni kampove koje su studenti postavili zbog zabrinutosti za bezbjednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana