Полиција у Мелбурну користила бибер спреј на демонстрацијама

Танјуг
Foto: Танјуг

СИДНЕЈ- МЕЛБУРН- Полиција је данас у Мелбурну користила бибер спреј како би растјерала око 2.000 демонстраната који су протестовали у овом граду због обавезних вакцинација против корона вируса у грађевинској индустрији.

Како наводи агенција Ројтерс, демонстранти су прекршили наредбу да остану код куће, а на демонстрацијама су оштетили имовину, блокирали слободан пут и повриједили три полицајца, што је довело до више од 60 хапшења.

Ово је други дан демонстрација у закључаном аустралијском граду након што су власти затвориле на двије недеље грађевинска градилишта, рекавши да се честим кретањем радника шири корона вирус.

Званичници кажу да ће сва радна мјеста морати да покажу усаглашеност са здравственим упутствима прије поновног отварања, укључујући и то да је особље прије повратка на посао 5. октобра обавезно да прими најмање једну дозу вакцине.

Током осам сати протеста у центру града, демонстранти су гађали полицију флашама, док су телевизија и друштвени медији приказивали видео снимке људи који скандирају и нападају полицијска возила.

"Ово је била веома велика и веома агресивна група", рекао је новинарима полицијски комесар Шејн Патон у југоисточној држави Викторија и додао да су овим протестом прекршена мјере закључавања против корона вируса.

Протесту су присустовали и демонстранти који су против обавезне вакцинације, као и продуженог закључавања државе Викторије, они који су против премијера Викторије Данијела Ендруза, али и против вође синдиката радника, који су подржали вакцинацију за њихове чланове.

Аустралија је затворила своје највеће градове Сиднеј и Мелбурн, као и главни град Канберу како би обуздала избијање високо заразног делта соја вируса.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана