Полиција и ДЕА истражују смрт Метјуа Перија

Танјуг
Полиција и ДЕА истражују смрт Метјуа Перија

ЛОС АНЂЕЛЕС- Полиција Лос Анђелеса и америчка Управа за сузбијање наркотика (ДЕА) покренули су заједничку кривичну истрагу о смрти америчког глумца Метјуа Перија који је прије пола године преминуо од дејства анестетика кетамина који је добио на рецепт, рекли су полицијски извори.

Полиција и ДЕА покренули су заједничку кривичну истрагу о томе како је Пери добио лијекове на рецепт, рекли су извори за "Лос Анђелес тајмс".

Пери је преминуо у 54. години 28. октобра 2023. године у хидромасажној кади у свом дому, а у његовом стомаку пронађен је кетамин у траговима који се понекад користи за лијечење депресије, према ријечима љекара из Лос Анђелеса.

 Међутим, у његовој крви су после обдукције откривени нивои кетамина слични нивоима који настају током опште анестезије, пренио је Гардијан.

Обдукцијом је такође у крви Перија откривен и лијек бупренорфин који се користи за лијечење зависности од опијата.

Речено је да је Перијева смрт била несрећан случај, без доказа о кривичном дјелу.

Према ријечима љекара, Пери је био на терапији инфузијом кетамина због анксиозности и депресије у данима прије смрти.

Глумац је посљедњу инфузију добио десетак дана прије смрти, што значи да кетамин пронађен у његовој крви приликом обдукције није био из предвиђене терапије.

 У својим мемоарима из 2022. године, Пери је говорио о својој дугој историји злоупотребе лијекова и коришћења дрога, почевши од своје 14. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана