Policija i DEA istražuju smrt Metjua Perija

Tanjug
Policija i DEA istražuju smrt Metjua Perija

LOS ANĐELES- Policija Los Anđelesa i američka Uprava za suzbijanje narkotika (DEA) pokrenuli su zajedničku krivičnu istragu o smrti američkog glumca Metjua Perija koji je prije pola godine preminuo od dejstva anestetika ketamina koji je dobio na recept, rekli su policijski izvori.

Policija i DEA pokrenuli su zajedničku krivičnu istragu o tome kako je Peri dobio lijekove na recept, rekli su izvori za "Los Anđeles tajms".

Peri je preminuo u 54. godini 28. oktobra 2023. godine u hidromasažnoj kadi u svom domu, a u njegovom stomaku pronađen je ketamin u tragovima koji se ponekad koristi za liječenje depresije, prema riječima ljekara iz Los Anđelesa.

 Međutim, u njegovoj krvi su posle obdukcije otkriveni nivoi ketamina slični nivoima koji nastaju tokom opšte anestezije, prenio je Gardijan.

Obdukcijom je takođe u krvi Perija otkriven i lijek buprenorfin koji se koristi za liječenje zavisnosti od opijata.

Rečeno je da je Perijeva smrt bila nesrećan slučaj, bez dokaza o krivičnom djelu.

Prema riječima ljekara, Peri je bio na terapiji infuzijom ketamina zbog anksioznosti i depresije u danima prije smrti.

Glumac je posljednju infuziju dobio desetak dana prije smrti, što znači da ketamin pronađen u njegovoj krvi prilikom obdukcije nije bio iz predviđene terapije.

 U svojim memoarima iz 2022. godine, Peri je govorio o svojoj dugoj istoriji zloupotrebe lijekova i korišćenja droga, počevši od svoje 14. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana