Погинуло 97 oсоба у паду пакистанског авиона, двоје преживјело

Срна
Погинуло 97 oсоба у паду пакистанског авиона, двоје преживјело

КАРАЧИ - У паду путничког авиона на стамбени кварт у Карачију погинуло је 97 лица, док су двије особе преживјеле, рекли су данас званичници.

Тијела свих путника и чланова посаде су извучена. Идентификовано је 19 тијела, саопштило је Министарство здравља, преноси АФП.

У авиону “ербас А-320” компаније “Пакистан интернешенел ерлајнз” (ПИА= било је 99 путника и чланова посаде.

Авион је више пута покушао да слети на аеродром у Карачију, али без успјеха. Он се синоћ срушио међу куће, након чега је услиједила спасилачка операција која је трајала цијелу ноћ.

Послије пада пламен и дим захватили су авион који је крилима практично пресјекао кровове кућа. На лице мјеста први су стигли мјештани тражећи преживјеле.

Контрола лета у Карачију саопштила је да је изгубила контакт са летјелицом јуче послијеподне око 14.30 по локалном времену. Авион је летио из Лахореа ка Карачију.

а сада се зна да су два путника преживјела, међу којима је и Зафар Масуд, предсједник Банке Пунџаба која је саопштила да је он претрпио преломе али да је “свестан и да добро реагује”.

Други преживели је инжењер Мухамед Зубаир.

Он је рекао за Џео Њуз да је пилот покушао да слети када је на кратко авион дотакао тло, након чега је узлетео. После 10 минута пилот је обавестио путнике да ће покушати да слети поново а затим је авион пао при додиру са пистом, рекао је Зубаир у изјави коју је дао из кревета у болници у Карачију.

“Све што сам могао да видим око себе били су ватра и дим. Чуо сам крике са свих страна. Дјеце и одраслих. Видео сам само ватру. Нисам видио људе, саму сам чуо њихове крике”, испричао је он.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана