Poginulo 97 osoba u padu pakistanskog aviona, dvoje preživjelo

Srna
Poginulo 97 osoba u padu pakistanskog aviona, dvoje preživjelo

KARAČI - U padu putničkog aviona na stambeni kvart u Karačiju poginulo je 97 lica, dok su dvije osobe preživjele, rekli su danas zvaničnici.

Tijela svih putnika i članova posade su izvučena. Identifikovano je 19 tijela, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, prenosi AFP.

U avionu “erbas A-320” kompanije “Pakistan internešenel erlajnz” (PIA= bilo je 99 putnika i članova posade.

Avion je više puta pokušao da sleti na aerodrom u Karačiju, ali bez uspjeha. On se sinoć srušio među kuće, nakon čega je uslijedila spasilačka operacija koja je trajala cijelu noć.

Poslije pada plamen i dim zahvatili su avion koji je krilima praktično presjekao krovove kuća. Na lice mjesta prvi su stigli mještani tražeći preživjele.

Kontrola leta u Karačiju saopštila je da je izgubila kontakt sa letjelicom juče poslijepodne oko 14.30 po lokalnom vremenu. Avion je letio iz Lahorea ka Karačiju.

a sada se zna da su dva putnika preživjela, među kojima je i Zafar Masud, predsjednik Banke Pundžaba koja je saopštila da je on pretrpio prelome ali da je “svestan i da dobro reaguje”.

Drugi preživeli je inženjer Muhamed Zubair.

On je rekao za Džeo Njuz da je pilot pokušao da sleti kada je na kratko avion dotakao tlo, nakon čega je uzleteo. Posle 10 minuta pilot je obavestio putnike da će pokušati da sleti ponovo a zatim je avion pao pri dodiru sa pistom, rekao je Zubair u izjavi koju je dao iz kreveta u bolnici u Karačiju.

“Sve što sam mogao da vidim oko sebe bili su vatra i dim. Čuo sam krike sa svih strana. Djece i odraslih. Video sam samo vatru. Nisam vidio ljude, samu sam čuo njihove krike”, ispričao je on.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana