Почело суђење Србину који је кашиком за ципеле убио жену

Г.С.
Почело суђење Србину који је кашиком за ципеле убио жену

Држављанину Србије Е. Р. (67) почело је суђење пред швајцарским судом за убиство е супруге В. Р. (60).

Е. Р. се терети да је 19. априла прошле године на Велики петак кашиком за ципеле убио супругу након краће свађе.

Брутално убиство догодило се у њиховом дому у Санкт Галену. Оптуженом је наводно “пао мрак на очи”, јер га је супруга годинама психички злостављала.

Како су својевремено комшије испричале за швајцарске медије, брачни пар из Србије је у Швајцарску дошао 1974. године, гдје је Е. Р. радио на грађевини и имали су петоро дјеце. Деценијама су словили за породицу за пријмер, јер су се Е. Р. и В. Р. одлично слагали, а дјеца су била лијепо васпитана и увијек спремна да помогну свима.

Након деценија рада Е. Р. је стекао и услов за пензију и коначно је могао да ужива у старости. Међутим, када је и посљедње дијете напустило породично гнијездо 2017. године В. Р. се нагло промијенила. Умјесто дивне супруге претворила се у жену која је стално почела да приговара и кињи Е. Р.

Он је, тврдиле су комшије и даље био учтив и тих, али је повремено из њиховог стана знала да се зачује свађа. Вјерује се да је кобног дана В. Р. “отишла предалеко” са увредама, те да Е. Р. у једном тренутку више није могао да издржи. Прво ју је ошамарио, а потом је зграбио кашику за ципеле којом је кренуо да удара супругу.

Како су саопштили из полиције Е. Р. је “оружјем” тешким око 300 грама и дугачким око 55 центиметара супрузи задао више од 20 удараца у предјелу главе и задао јој тешке тјелесне повреде од којих је касније преминула.

Одмах након што је изударао супругу он је позвао полицију и признао шта је урадио. Након што је В. Р. у болници подлегла повредама осумњиченом је одређен притвор.

Уколико буде осуђен пријети му седам година затвора и протјеривање из земље са забраном уласка у трајању од 10 година, преноси Телеграф.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана