Počelo suđenje Srbinu koji je kašikom za cipele ubio ženu

G.S.
Počelo suđenje Srbinu koji je kašikom za cipele ubio ženu

Državljaninu Srbije E. R. (67) počelo je suđenje pred švajcarskim sudom za ubistvo e supruge V. R. (60).

E. R. se tereti da je 19. aprila prošle godine na Veliki petak kašikom za cipele ubio suprugu nakon kraće svađe.

Brutalno ubistvo dogodilo se u njihovom domu u Sankt Galenu. Optuženom je navodno “pao mrak na oči”, jer ga je supruga godinama psihički zlostavljala.

Kako su svojevremeno komšije ispričale za švajcarske medije, bračni par iz Srbije je u Švajcarsku došao 1974. godine, gdje je E. R. radio na građevini i imali su petoro djece. Decenijama su slovili za porodicu za prijmer, jer su se E. R. i V. R. odlično slagali, a djeca su bila lijepo vaspitana i uvijek spremna da pomognu svima.

Nakon decenija rada E. R. je stekao i uslov za penziju i konačno je mogao da uživa u starosti. Međutim, kada je i posljednje dijete napustilo porodično gnijezdo 2017. godine V. R. se naglo promijenila. Umjesto divne supruge pretvorila se u ženu koja je stalno počela da prigovara i kinji E. R.

On je, tvrdile su komšije i dalje bio učtiv i tih, ali je povremeno iz njihovog stana znala da se začuje svađa. Vjeruje se da je kobnog dana V. R. “otišla predaleko” sa uvredama, te da E. R. u jednom trenutku više nije mogao da izdrži. Prvo ju je ošamario, a potom je zgrabio kašiku za cipele kojom je krenuo da udara suprugu.

Kako su saopštili iz policije E. R. je “oružjem” teškim oko 300 grama i dugačkim oko 55 centimetara supruzi zadao više od 20 udaraca u predjelu glave i zadao joj teške tjelesne povrede od kojih je kasnije preminula.

Odmah nakon što je izudarao suprugu on je pozvao policiju i priznao šta je uradio. Nakon što je V. R. u bolnici podlegla povredama osumnjičenom je određen pritvor.

Ukoliko bude osuđen prijeti mu sedam godina zatvora i protjerivanje iz zemlje sa zabranom ulaska u trajanju od 10 godina, prenosi Telegraf.rs

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana