Почело спасавање Бергама и Ломбардије

Срна
Почело спасавање Бергама и Ломбардије

БЕРГАМО - Руска и италијанска војска почеле су операцију спасавања Бергама од пандемије вируса корона - међу руском стручњацима су и они који су радили на елиминације смртоносне еболе у Африци, наводе руски медији.

 

У овој акцији учествују руски стручњаци са потребним техничким капацитетима, специјализовани за борбу против микроорганизама. У складу с тим, организован је марш руског контингента са специјалном техником у дужини од око 600 километара, који је реализован у координацији са италијанском војском.

Највиши официри италијанске и руске војске направили су генерални план борбе с вирусом који је захватио подручје италијанске покрајине Ломбардија и град Бергамо.

У руском одреду за борбу против вируса налази се и стотињак особа који су водећи стручњаци Министарства одбране у области вирологије и епидемиологије са међународним искуством у борби против епидемија.

Руски авиони доставили су и модерну опрему за дијагностификовање и дезинфекцију, као што су вишенамјенски мобилни систем "Сич" и савремени комплекс аеросолне дезинфекције "Орлан".

Ломбардија је једна од најкритичнијих зона када је у питању ова епидемија.

Када би се укупна епидемиолошка ситуација у овом подручју ставила под контролу, створени би били услови за њено коначно сламање, укључујући подручје цијеле Италије, али и шире - наводи "Руска ријеч".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана