Počelo spasavanje Bergama i Lombardije

Srna
Počelo spasavanje Bergama i Lombardije

BERGAMO - Ruska i italijanska vojska počele su operaciju spasavanja Bergama od pandemije virusa korona - među ruskom stručnjacima su i oni koji su radili na eliminacije smrtonosne ebole u Africi, navode ruski mediji.

 

U ovoj akciji učestvuju ruski stručnjaci sa potrebnim tehničkim kapacitetima, specijalizovani za borbu protiv mikroorganizama. U skladu s tim, organizovan je marš ruskog kontingenta sa specijalnom tehnikom u dužini od oko 600 kilometara, koji je realizovan u koordinaciji sa italijanskom vojskom.

Najviši oficiri italijanske i ruske vojske napravili su generalni plan borbe s virusom koji je zahvatio područje italijanske pokrajine Lombardija i grad Bergamo.

U ruskom odredu za borbu protiv virusa nalazi se i stotinjak osoba koji su vodeći stručnjaci Ministarstva odbrane u oblasti virologije i epidemiologije sa međunarodnim iskustvom u borbi protiv epidemija.

Ruski avioni dostavili su i modernu opremu za dijagnostifikovanje i dezinfekciju, kao što su višenamjenski mobilni sistem "Sič" i savremeni kompleks aerosolne dezinfekcije "Orlan".

Lombardija je jedna od najkritičnijih zona kada je u pitanju ova epidemija.

Kada bi se ukupna epidemiološka situacija u ovom području stavila pod kontrolu, stvoreni bi bili uslovi za njeno konačno slamanje, uključujući područje cijele Italije, ali i šire - navodi "Ruska riječ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana