Песков: Бајденова изјава показује непознавање Русије

Срна
Foto: Викимедија

МОСКВА - Кремљ је данас саопштио да је оцјена америчког предсједника Џозефа Бајдена да Русија само има нуклеарно оружја и нафту погрешна и да показује недостатак знања о Русији.

Бајден је јуче рекао да, ако би САД заиста ушле у прави рат са неком великом силом, то био резултат неког значајног сајбер напада.

Амерички предсједник се похвалио како је америчка обавјештајна служба супериорнија у односу на руску, те да "Путин стварно има проблем".

"Он сједи на врху економије која посједује нуклеарно оружја и изворе нафте и ништа више. Руска привреда је осма најмања на свијету. Он зна да је у правом проблему, а што га, по мом мишљењу, чини још опаснијим", рекао је Бајден.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков сагласио се са наводима Бајдена о нуклеарној оспособљености Русије и великим резервама нафте и гаса, али је одбацио друге наводе.

"Говорити да у Русији не постоји ништа друго је погрешно. То показује непознавање и неразумијевање модерне Русије", рекао је Песков новинарима.

Он је оцијенио да је Бајден, који је одржао говор током посјете Канцеларији директора Националне обавјештајне службе, "скројио" поруку за обавјештајну заједницу своје земље само да остави утисак.

Песков је рекао да су САД противник Русије иако су у току напори на нормализацији односа.

Високи амерички и руски званичници започели су данас разговоре о стратешкој нуклеарној стабилности.

"САД тешко можете назвати партнером. То је више налик противнику. Ипак, чињеница да експерти данас сједе заједно у Женеви је добар знак", рекао је Песков.

Он је одбацио Бајденове наводе да се Русија већ мијеша у изборе у САД 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана