Peskov: Bajdenova izjava pokazuje nepoznavanje Rusije

Srna
Foto: Vikimedija

MOSKVA - Kremlj je danas saopštio da je ocjena američkog predsjednika Džozefa Bajdena da Rusija samo ima nuklearno oružja i naftu pogrešna i da pokazuje nedostatak znanja o Rusiji.

Bajden je juče rekao da, ako bi SAD zaista ušle u pravi rat sa nekom velikom silom, to bio rezultat nekog značajnog sajber napada.

Američki predsjednik se pohvalio kako je američka obavještajna služba superiornija u odnosu na rusku, te da "Putin stvarno ima problem".

"On sjedi na vrhu ekonomije koja posjeduje nuklearno oružja i izvore nafte i ništa više. Ruska privreda je osma najmanja na svijetu. On zna da je u pravom problemu, a što ga, po mom mišljenju, čini još opasnijim", rekao je Bajden.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saglasio se sa navodima Bajdena o nuklearnoj osposobljenosti Rusije i velikim rezervama nafte i gasa, ali je odbacio druge navode.

"Govoriti da u Rusiji ne postoji ništa drugo je pogrešno. To pokazuje nepoznavanje i nerazumijevanje moderne Rusije", rekao je Peskov novinarima.

On je ocijenio da je Bajden, koji je održao govor tokom posjete Kancelariji direktora Nacionalne obavještajne službe, "skrojio" poruku za obavještajnu zajednicu svoje zemlje samo da ostavi utisak.

Peskov je rekao da su SAD protivnik Rusije iako su u toku napori na normalizaciji odnosa.

Visoki američki i ruski zvaničnici započeli su danas razgovore o strateškoj nuklearnoj stabilnosti.

"SAD teško možete nazvati partnerom. To je više nalik protivniku. Ipak, činjenica da eksperti danas sjede zajedno u Ženevi je dobar znak", rekao je Peskov.

On je odbacio Bajdenove navode da se Rusija već miješa u izbore u SAD 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana