Пелоси назвала Мекартија мороном због маски

Тањуг
Foto: Тањуг

ВАШИНГТОН- Председница Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси назвала је лидера републиканске мањине у том дому Кевина Мекартија мороном, након што је упитана да прокоментарише његове критике на рачун прописа о ношењу маски. „Он је такав морон", рекла је Пелоси док је улазила у свој аутомобил испред Капитола, у одговору на питање о Мекартију, преноси ЦНН.

 Њена увриједа усљедила је као одговор на Мекартијеву критику изнијету у твиту на рачун ношења маски. „Не дајте се обманути - јер пријетња враћањем маски није одлука заснована на науци, већ одлука коју су смислили званичници либералне владе који желе да наставе да живе у непрестаном стању пандемије", написао је Мекарти.

На питање да одговори на коментаре Пелоси, Мекарти је рекао да би волио да зна гдје се то наука мијења у Капитолу, алудирајући тако на различита правила у вези са ношењем маски која постоје унутар два дома Конгреса.

Скоро половина републиканаца Представничког дома неће јавно да каже да ли су вакцинисани против ковида-19, према истраживању ЦНН-а објављеном прошле недјеље. Љекар који је посјетио Капитол је у уторак послао допис са смјерницама у којима се наводи да и вакцинисани и невакцинисани посланици, особље и други посјетиоци Капитола морају да носе маске у затвореном простору.

У меморандуму је такође наведено да је такво правило обавезно и у Представничком дому.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана