Pelosi nazvala Mekartija moronom zbog maski

Tanjug
Foto: Tanjug

VAŠINGTON- Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi nazvala je lidera republikanske manjine u tom domu Kevina Mekartija moronom, nakon što je upitana da prokomentariše njegove kritike na račun propisa o nošenju maski. „On je takav moron", rekla je Pelosi dok je ulazila u svoj automobil ispred Kapitola, u odgovoru na pitanje o Mekartiju, prenosi CNN.

 Njena uvrijeda usljedila je kao odgovor na Mekartijevu kritiku iznijetu u tvitu na račun nošenja maski. „Ne dajte se obmanuti - jer prijetnja vraćanjem maski nije odluka zasnovana na nauci, već odluka koju su smislili zvaničnici liberalne vlade koji žele da nastave da žive u neprestanom stanju pandemije", napisao je Mekarti.

Na pitanje da odgovori na komentare Pelosi, Mekarti je rekao da bi volio da zna gdje se to nauka mijenja u Kapitolu, aludirajući tako na različita pravila u vezi sa nošenjem maski koja postoje unutar dva doma Kongresa.

Skoro polovina republikanaca Predstavničkog doma neće javno da kaže da li su vakcinisani protiv kovida-19, prema istraživanju CNN-a objavljenom prošle nedjelje. Ljekar koji je posjetio Kapitol je u utorak poslao dopis sa smjernicama u kojima se navodi da i vakcinisani i nevakcinisani poslanici, osoblje i drugi posjetioci Kapitola moraju da nose maske u zatvorenom prostoru.

U memorandumu je takođe navedeno da je takvo pravilo obavezno i u Predstavničkom domu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana