Пекинг одговорио на санкције Вашингтона

Срна
Пекинг одговорио на санкције Вашингтона

ПЕКИНГ - Кина је увела санкције против седам вишерангираних америчких званичника и организација као одговор на мјере које је Вашингтон предузео против кинеских службеника у Хонг Конгу, саопштено је из Министарства за спољна питања.

На црној листи Пекинга налазе се бивши амерички министар за трговину Вилбур Рос, предсједник америчко-кинеске комисије за економију и безбједност Керолин Бартоломју и директор кинеског огранка “Хјуман рајтс воч” Софи Ричардсон.

Почетком мјесеца, Вашингтон је обећао подршку опозицији у Хонг Конгу и увео је санкције против седам кинеских државних службеника.

Сутра у Кину стиже замјеник америчког државног секретара Венди Шерман. Она је највише раниограни званичник који долази у ту земљу од како је у Бијелу кућу ушао предсједник Џозеф Бајден.

Шерманова ће се током дводневне посјете састати са министром спољних послова Ванг Јием и замјеником шефа дипломатије Сије Фенгом. Састанак ће због пандемије бити одржан у граду Тјанђину удаљеном око 130 километара источно од Пекинга.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана