Peking odgovorio na sankcije Vašingtona

Srna
Peking odgovorio na sankcije Vašingtona

PEKING - Kina je uvela sankcije protiv sedam višerangiranih američkih zvaničnika i organizacija kao odgovor na mjere koje je Vašington preduzeo protiv kineskih službenika u Hong Kongu, saopšteno je iz Ministarstva za spoljna pitanja.

Na crnoj listi Pekinga nalaze se bivši američki ministar za trgovinu Vilbur Ros, predsjednik američko-kineske komisije za ekonomiju i bezbjednost Kerolin Bartolomju i direktor kineskog ogranka “Hjuman rajts voč” Sofi Ričardson.

Početkom mjeseca, Vašington je obećao podršku opoziciji u Hong Kongu i uveo je sankcije protiv sedam kineskih državnih službenika.

Sutra u Kinu stiže zamjenik američkog državnog sekretara Vendi Šerman. Ona je najviše raniograni zvaničnik koji dolazi u tu zemlju od kako je u Bijelu kuću ušao predsjednik Džozef Bajden.

Šermanova će se tokom dvodnevne posjete sastati sa ministrom spoljnih poslova Vang Jiem i zamjenikom šefa diplomatije Sije Fengom. Sastanak će zbog pandemije biti održan u gradu Tjanđinu udaljenom oko 130 kilometara istočno od Pekinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana