Париз најављује санкције Лондону

Срна
Foto: ГС

ПАРИЗ- Француска је данас упозорила на могуће санкције Великој Британији ако се не ријеши спор око рибарења након "Брегзита".

Раздвајање риболовних подручја након повлачења Велике Британије из ЕУ био је један од најпроблематичнијих аспеката поступка, поред питања границе са Сјеверном Ирском.

 

Париз ће почети да примјењује мјере одмазде против Велике Британије почетком сљедеће недјеље ако се ситуација око рибарског спора између двије земље у вези са "Брегзитом" не поправи, упозорили су француски министар за европска питања Клемон Бон и портпарол владе Габријел Атал.

 

"Били смо веома стрпљиви", рекао је Бон.

 

Он је напоменуо да би мјере могле укључивати "систематске царинске и санитарне контроле" робе која се увози у француску из Велике Британије, као и забрану у вези са испоруком морских плодова. Потпуна листа могућих санкција требало би да буде доступна сутра.

 

Према ријечима портпарола владе Габријела Атала, Париз је очекивао да ће Лондон издати двоструко више дозвола за риболов Француским рибарима него што је Велика Британија заиста издала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана