Pariz najavljuje sankcije Londonu

Srna
Foto: GS

PARIZ- Francuska je danas upozorila na moguće sankcije Velikoj Britaniji ako se ne riješi spor oko ribarenja nakon "Bregzita".

Razdvajanje ribolovnih područja nakon povlačenja Velike Britanije iz EU bio je jedan od najproblematičnijih aspekata postupka, pored pitanja granice sa Sjevernom Irskom.

 

Pariz će početi da primjenjuje mjere odmazde protiv Velike Britanije početkom sljedeće nedjelje ako se situacija oko ribarskog spora između dvije zemlje u vezi sa "Bregzitom" ne popravi, upozorili su francuski ministar za evropska pitanja Klemon Bon i portparol vlade Gabrijel Atal.

 

"Bili smo veoma strpljivi", rekao je Bon.

 

On je napomenuo da bi mjere mogle uključivati "sistematske carinske i sanitarne kontrole" robe koja se uvozi u francusku iz Velike Britanije, kao i zabranu u vezi sa isporukom morskih plodova. Potpuna lista mogućih sankcija trebalo bi da bude dostupna sutra.

 

Prema riječima portparola vlade Gabrijela Atala, Pariz je očekivao da će London izdati dvostruko više dozvola za ribolov Francuskim ribarima nego što je Velika Britanija zaista izdala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana