Папа реаговао због кипа из Међугорја: Указања Дјевице Марије нису увијек стварна

ГС
Папа реаговао због кипа из Међугорја: Указања Дјевице Марије нису увијек стварна

Папа Фрањо је казао да указивања Дјевице Марије “нису увијек стварна” након што је хиљаде ходочасника похрлило у један парк у Шпанији гдје се налази кип Дјевице Марије који је у Међугорју као реплику купила Мари Ђузепе Скарпуле.

Становници Тревигнана су позвали папу Фрању да интервенише против Ђузепе Скарпуле, која је добила надимке “Светице” и “Видовита” с обзиром на то да већ пет мјесеци организује мјесечне церемоније у парку с погледом на језеро Бракиано гдје се налази киш Дјевице Марије, преноси Кликс.

Током интервјуа за Раи 1, када су га упитали у указањима Дјевице Марије, папа је рекао да не треба вјеровати свакоме.

- Не гледајте тамо. Постоје указања Дјевице која су стварна, али Дјевица никада није привлачила (пажњу) на себе. Волим је видјети како прстом показује према Исусу. Кад је маријанска побожност превише усмјерена на тебе, то није добро - казао је папа.

Ради се о кипу који је Скарпуле купила у Међугорју. По повратку у Италију тврдила је да јој се Дјевица указала, лила крваве сузе и слала јој поруке. Због тога су бројни вјерници долазили у посјету овом кипу гдје су се молили и тражили оздрављење.

Локални бискуп Марко Салви прошле је седмице позвао ходочаснике да престану хрлити на то мјесто трећег дана у мјесецу. Његова бискупија истражује феномен око кипа, али се у истрагу укључила и полиција. Приватни истражитељ је утврдио да мрље на кипу потичу од свињске крви, а поједини сљедбеници су испричали да су преварени.

Због тога се Скарпула суочава са судском истрагом. Она је и у прошлости била осуђена јер је основала фондацију преко које је скупљала донације наводно за болесну дјецу. Прошлог мјесеца изјавила је да је није поколебала истрага, као ни налог да се стаклена витрина сруши.

- Нећу се помакнути ни за милиметар јер сам у кући Божјој и имам Дјевицу на својој страни - нагласила је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана