Папа предложио да у сриједу буде дан молитве за мир

Срна
Папа предложио да у сриједу буде дан молитве за мир

РИМ - Папа Фрањо затражио је данас да 26. јануар буде међународни дан молитве за мир како би се спријечило погоршање кризе око Украјине, наводећи да тензије угрожавају безбједност у Европи.

Папа је објавио дан молитве и упутио апел за дијалог ради рјешавања кризе у свом недјељном обраћању и благосиљању ходочасника и туриста на Тргу Светог Петра.

Америчке и руске дипломате током разговора крајем седмице у Женеви нису успјеле да остваре већи напредак у рјешавању кризе у вези са Украјином, мада су се сагласиле да ће наставити дијалог.

Велика Британија је нешто раније оптужила Русију да покушава да на власт у Украјини доведе проруског лидера, те да су припадници руских обавјештајних служби, у оквиру планова за инвазију, у контакту са одређеним бројем бивших украјинских политичара.

“Са забринутошћу пратим раст тензија које пријете да нанесу нови ударац миру у Украјини и угрозе безбједност Европе”, нагласио је папа. Он је апеловао на све људе добре воље да се помоле у сриједу да све политичке иницијативе буду у служби људског братства, а не у једностраном интересу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана