Papa predložio da u srijedu bude dan molitve za mir

Srna
Papa predložio da u srijedu bude dan molitve za mir

RIM - Papa Franjo zatražio je danas da 26. januar bude međunarodni dan molitve za mir kako bi se spriječilo pogoršanje krize oko Ukrajine, navodeći da tenzije ugrožavaju bezbjednost u Evropi.

Papa je objavio dan molitve i uputio apel za dijalog radi rješavanja krize u svom nedjeljnom obraćanju i blagosiljanju hodočasnika i turista na Trgu Svetog Petra.

Američke i ruske diplomate tokom razgovora krajem sedmice u Ženevi nisu uspjele da ostvare veći napredak u rješavanju krize u vezi sa Ukrajinom, mada su se saglasile da će nastaviti dijalog.

Velika Britanija je nešto ranije optužila Rusiju da pokušava da na vlast u Ukrajini dovede proruskog lidera, te da su pripadnici ruskih obavještajnih službi, u okviru planova za invaziju, u kontaktu sa određenim brojem bivših ukrajinskih političara.

“Sa zabrinutošću pratim rast tenzija koje prijete da nanesu novi udarac miru u Ukrajini i ugroze bezbjednost Evrope”, naglasio je papa. On je apelovao na sve ljude dobre volje da se pomole u srijedu da sve političke inicijative budu u službi ljudskog bratstva, a ne u jednostranom interesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana