Оставка Џонсона – неминовност

Срна
Оставка Џонсона – неминовност

ЛОНДОН - Оставка британског премијера Бориса Џонсона због журки одржаваних у самом сједишту Владе Велике Британије и околини током блокада је неминовност, рекао је данас лидер шкотске Конзервативне странке Стивен Кер.

Политички аналитичари наводе да је притисак све већи на Џонсона док траје истрага коју води виши државни службеник Сју Греј о неколико забава одржаваних током блокада, о чему ће она, очекује се, током седмице објавити резултате.

Међутим, без обзира на исход истраге, шкотски парламентарац Стивен Кер сматра да ће то, највјероватније, бити крај Џонсоновог мандата у Даунинг стриту.

“Мислим да што дуже будемо чекали на извјештај Сју Греј, више ће детаља бити. Мислим да је неминовно оно што ће се десити и није ми драго што ће премијер из редова конзервативаца отићи са функције, али мислим да ће тако бити”, нагласио је Кер, пише Би-Би-Си.

Према његовим ријечима, чак и у случају да добије гласове повјерења у његово руководство од колега торијеваца, Џонсонов мандат ће бити окончан као што је то било и са претходником на тој функцији Терезом Меј.

Мејовој је изгласано повјерење које су затражили посланици из њене странке у децембру 2018. године, али је касније поднијела оставку на мјесто премијера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана