Ostavka Džonsona – neminovnost

Srna
Ostavka Džonsona – neminovnost

LONDON - Ostavka britanskog premijera Borisa Džonsona zbog žurki održavanih u samom sjedištu Vlade Velike Britanije i okolini tokom blokada je neminovnost, rekao je danas lider škotske Konzervativne stranke Stiven Ker.

Politički analitičari navode da je pritisak sve veći na Džonsona dok traje istraga koju vodi viši državni službenik Sju Grej o nekoliko zabava održavanih tokom blokada, o čemu će ona, očekuje se, tokom sedmice objaviti rezultate.

Međutim, bez obzira na ishod istrage, škotski parlamentarac Stiven Ker smatra da će to, najvjerovatnije, biti kraj Džonsonovog mandata u Dauning stritu.

“Mislim da što duže budemo čekali na izvještaj Sju Grej, više će detalja biti. Mislim da je neminovno ono što će se desiti i nije mi drago što će premijer iz redova konzervativaca otići sa funkcije, ali mislim da će tako biti”, naglasio je Ker, piše Bi-Bi-Si.

Prema njegovim riječima, čak i u slučaju da dobije glasove povjerenja u njegovo rukovodstvo od kolega torijevaca, Džonsonov mandat će biti okončan kao što je to bilo i sa prethodnikom na toj funkciji Terezom Mej.

Mejovoj je izglasano povjerenje koje su zatražili poslanici iz njene stranke u decembru 2018. godine, ali je kasnije podnijela ostavku na mjesto premijera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana