Оптужен да је убио животиње из зоо-врта и послужио их за Нову годину

ГС
Оптужен да је убио животиње из зоо-врта и послужио их за Нову годину

ГЕРЕРО - Бивши шеф зоо-врта у мексичкој држави Гереро оптужен је да је убио неке животиње због меса, између осталих инцидената. Још се додаје да је то месо послужио за дочек Нове године.

Фернандо Руиз, директор одјељења за дивље животиње Министарства за животну средину, рекао је да је евиденција зоолошког врта Зоочилпан у Чилпансинго де лос Браво лажно приказивала број пигмејских коза прошлог љета.

Он је оптужио бившег директора Хосеа Рубена Наву Нориегу да их је скувао, што је оптужени порекао, преноси "ЦНН".

"У зоо-врту је било пет мужјака и пет женки од којих је четири мужјака бивши директор послужио на новогодишњој вечери. Те четири животиње жртвоване су и скуване у објектима зоолошког врта, а затим су послужене као храна на прослави", навео је Руиз.

Додао је да је тим потезом угрожено и здравље конзумената јер животиње нису биле прикладне за прехрану људи.

Одјељење за животну средину у саопштењу је детаљно описало друге административне нелогичности у зоолошком врту. Наведено је да је у одвојеном инциденту Нава трговао с четири говеда у замјену за материјале, алате и залихе за парк. О томе није била обавијештена надлежна институција у складу с протоколом, а материјали и алати нису пронађенима у просторима врта.

Наводи се и да је зебра замијењена за алат, а јелени и говеда Ватуси су продати приватним лицима.

Нава је у сриједу одбацио све оптужбе тврдећи да се води прљави рат за контролу прорачуна зоолошког врта. Рекао је да су све радње за вријеме његовог мандата биле законите.

Он је смијењен са мјеста директора зоолошког врта 12. јануара након што је тамо угинуо јелен, пренио је "ЦНН".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана