Општине у Холандији подијељене око сексуалног рада код куће уз дозволу

Танјуг
Општине у Холандији подијељене око сексуалног рада код куће уз дозволу

АМСТЕРДАМ - Холандске општине су веома подијељене када је реч о новом закону који ће омогућити сексуални рад код куће уз дозволу. Десетине градова оштро су против тога да сексуалним радницима буде дозвољено да раде код куће, а други страхују да ће захтјев за добијање дозволе бити контрапродуктиван, преноси НЛ тајмс

Холандска влада ради на Закону о регулисању сексуалног рада веć 15 година. Према том закону, сексуалне раднице би могле да раде код куће као што то чине козметичарке и фризерке.

Сексуалне раднице морају да поднесу захтев за дозволу и да се придржавају неколико услова, укључујући старосну границу од 21 године. Општине ће морати да интервјуишу сексуалне раднице које се пријављују за дозволу како би утврдиле да нису присиљене или експлоатисане и да су старије од 21 године.

Приједлог закона је проглашен контроверзним након пада владе Марка Рутеа, па је на чекању док нова влада не ступи на дужност.

Саме сексуалне раднице су против закона, посебно против обавезне дозволе и не желе све да им посао буде регистрован у општини. Сексуални рад је легална професија у Холандији, али многе општине тренутно не дозвољавају да се сексуални рад одвија код куćе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана