Опозив Трампа: Сенатори играју игрице и дремају током суђења

Тањуг
Опозив Трампа: Сенатори играју игрице и дремају током суђења

ВАШИНГТОН - Амерички медији оптужили су поједине сенаторе да спавају, играју игре и крше друга правила током суђења предсједнику Доналду Трампу у Сенату.

Тако су Џим Риш и Џим Инхоф дремали током дугих саслушања, док су код неких других примјећене укрштенице, фиџет спинери, папирни авион, пренио је ББЦ.

Понашање сенатора амерички медији описали су као понашање ђака којима је досадно на часу.

Иначе, према правилима сенатори треба да сједе сво време на својим мјестима, а како је пренио Ројтерс најмање девет демократа и 22 републиканца напустила су јуче своја места више пута. 

Републиканска сенаторка из Тенесија Марша Блекбурн бранила се јуче на свом Твитер налогу након што је примјећена да чита књигу "Како они који мрзе Трампа разбијају Америку" у Сенату да књига пружа "добар увид у данашње поступке".

"Запослене маме су најбоље у обављању више задатака", додала је она. 

Сенатор Риш, републиканац који предсједава сенатским одбором за спољне односе, виђен је ове недеље како дремка током саслушања.

Његов портпарол је негирао да је он спавао наводећи у изјави за "Вол стрит џурнал" да је само пажљиво слушао са затворним очима.

Џим Инхоф, републикански сенатор из Оклахоме, такође је примјећен да спава прије него што га је лактом продрмао републиканац из Индијане Тод Јанг, који је сједио поред њега.

Марк Ворнер, демократски сенатор из Вирџиније примећен је како се ослања на десну руку са шаком која је прекривала очи 20 минута.

Ричард Бур, републиканац из Северне Каролине поделио је сенаторима "фиџет спинере", дјечју игру да би им помогао док проводе сате и сате на суђењу.

Уношење телефона, лаптопова и таблета, иначе, забрањено је током суђења, па су се поједини сенатори досјетили и понијели су паметне сатове.

Ренд Пол, републиканац из Кентакија примјећен је како ријешава укрштеницу и прави авион од папира. 

Сенаторку из Масачусетса Елизабет Ворен видио је новинар АБЦ како игра неку игру на папиру.

У Сенату, такође, постоје строга правила везана за храну, али су поједини сенатори виђени како једу чоколаду и жваћу жваке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана