Opoziv Trampa: Senatori igraju igrice i dremaju tokom suđenja

Tanjug
Opoziv Trampa: Senatori igraju igrice i dremaju tokom suđenja

VAŠINGTON - Američki mediji optužili su pojedine senatore da spavaju, igraju igre i krše druga pravila tokom suđenja predsjedniku Donaldu Trampu u Senatu.

Tako su Džim Riš i Džim Inhof dremali tokom dugih saslušanja, dok su kod nekih drugih primjećene ukrštenice, fidžet spineri, papirni avion, prenio je BBC.

Ponašanje senatora američki mediji opisali su kao ponašanje đaka kojima je dosadno na času.

Inače, prema pravilima senatori treba da sjede svo vreme na svojim mjestima, a kako je prenio Rojters najmanje devet demokrata i 22 republikanca napustila su juče svoja mesta više puta. 

Republikanska senatorka iz Tenesija Marša Blekburn branila se juče na svom Tviter nalogu nakon što je primjećena da čita knjigu "Kako oni koji mrze Trampa razbijaju Ameriku" u Senatu da knjiga pruža "dobar uvid u današnje postupke".

"Zaposlene mame su najbolje u obavljanju više zadataka", dodala je ona. 

Senator Riš, republikanac koji predsjedava senatskim odborom za spoljne odnose, viđen je ove nedelje kako dremka tokom saslušanja.

Njegov portparol je negirao da je on spavao navodeći u izjavi za "Vol strit džurnal" da je samo pažljivo slušao sa zatvornim očima.

Džim Inhof, republikanski senator iz Oklahome, takođe je primjećen da spava prije nego što ga je laktom prodrmao republikanac iz Indijane Tod Jang, koji je sjedio pored njega.

Mark Vorner, demokratski senator iz Virdžinije primećen je kako se oslanja na desnu ruku sa šakom koja je prekrivala oči 20 minuta.

Ričard Bur, republikanac iz Severne Karoline podelio je senatorima "fidžet spinere", dječju igru da bi im pomogao dok provode sate i sate na suđenju.

Unošenje telefona, laptopova i tableta, inače, zabranjeno je tokom suđenja, pa su se pojedini senatori dosjetili i ponijeli su pametne satove.

Rend Pol, republikanac iz Kentakija primjećen je kako riješava ukrštenicu i pravi avion od papira. 

Senatorku iz Masačusetsa Elizabet Voren vidio je novinar ABC kako igra neku igru na papiru.

U Senatu, takođe, postoje stroga pravila vezana za hranu, ali su pojedini senatori viđeni kako jedu čokoladu i žvaću žvake.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana