Опозиционар пуштен из притвора да би учествовао у кампањи

Танјуг
Опозиционар пуштен из притвора да би учествовао у кампањи

ЊУ ДЕЛХИ - Вођа индијске опозиционе коалиције ИНДИА Арвинд Кеџривал добио је данас дозволу Врховног суда Индије да изађе из притвора и учествује у кампањи за парламентарне изборе. Кеџривалу, који је тврдио да је намјерно ухапшен пред изборе да не би могао да учествује у кампањи, привремено је укинут притвор до посљедњег дана избора 1. јуна.

Његов адвокат раније је тврдио пред Врховним судом да, пошто је Кеџривал и главни министар Њу Делхија, он не може бити “редовни преступник” који мора да остане у притвору, преноси Ројтерс. Кеџривал, предсједник Странке обичног човека (ААП) и један од највећих ривала индијског премијера Нарендре Модија, ухапшен је 21. марта због оптужбе да је са својом странком примио мито у вриједности од 12 милиона долара.

ААП је одбацила те оптужбе као фабриковање федералне агенције коју контролише Модијева влада, док Модијева влада одбацује опужбе о уплитању политике у рад агенције која “само ради свој посао”.

Парламентарни избори у Индији одржавају се од 19. априла до 1. јуна и на њима ће моћи да гласа 968 милиона људи, бирајући 543 посланика у доњем дому парламента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана