Opozicionar pušten iz pritvora da bi učestvovao u kampanji

Tanjug
Opozicionar pušten iz pritvora da bi učestvovao u kampanji

NjU DELHI - Vođa indijske opozicione koalicije INDIA Arvind Kedžrival dobio je danas dozvolu Vrhovnog suda Indije da izađe iz pritvora i učestvuje u kampanji za parlamentarne izbore. Kedžrivalu, koji je tvrdio da je namjerno uhapšen pred izbore da ne bi mogao da učestvuje u kampanji, privremeno je ukinut pritvor do posljednjeg dana izbora 1. juna.

Njegov advokat ranije je tvrdio pred Vrhovnim sudom da, pošto je Kedžrival i glavni ministar Nju Delhija, on ne može biti “redovni prestupnik” koji mora da ostane u pritvoru, prenosi Rojters. Kedžrival, predsjednik Stranke običnog čoveka (AAP) i jedan od najvećih rivala indijskog premijera Narendre Modija, uhapšen je 21. marta zbog optužbe da je sa svojom strankom primio mito u vrijednosti od 12 miliona dolara.

AAP je odbacila te optužbe kao fabrikovanje federalne agencije koju kontroliše Modijeva vlada, dok Modijeva vlada odbacuje opužbe o uplitanju politike u rad agencije koja “samo radi svoj posao”.

Parlamentarni izbori u Indiji održavaju se od 19. aprila do 1. juna i na njima će moći da glasa 968 miliona ljudi, birajući 543 poslanika u donjem domu parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana