Омикрон, нова варијанта короне, вјероватно стигао и у Њемачку

Танјуг
Омикрон, нова варијанта короне, вјероватно стигао и у Њемачку

БЕРЛИН- Омикрон варијанта вируса корона вјероватно је стигла у Њемачку, рекао је данас министар у западној покрајини Хесен након што су пронађене мутације код путника који је стигао из Јужноафричке Републике.

-Прошле ноћи пронађено је неколико мутација типичних за омикрон код путника који се враћао из Јужноафричке Републике - рекао је Каи Клосе, министар за социјална питања у Хесену.

Он је додао да се спроводи потпуно секвенционирање варијанте и да је особа у изолацији, те је позвао све који су путовали из Јужноафричке Републике у посљедњих неколико недјеља да ограниче контакте и да се тестирају.

Нова варијанта је пронађена у вријеме када се Њемачка и многе друге европске земље боре са порастом случајева инфекције.

Њемачка је данас забиљежила 67.125 нових случајева инфекције вирусом корона, саопштио је Институт за заразне болести "Роберт Кох", а више од 100.000 људи је умрло од ковида.

Њемачка је прогласила Јужноафричку Републику државом са варијантом вируса корона, што значи да је авио-компанијама дозвољено да превозе само Нијемце у Њемачку из Јужноафричке Републике, рекао је данас Ројтерсу.

Чак и они који су вакцинисани морају провести 14 дана у карантину.

Раније су холандски здравствени званичници саопштили да су открили 61 случај ковида међу људима који су јуче долетјели из Јужноафричке Републике и покушавају да утврде да ли је неко био заражен варијантом омикрон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана