Окончана талачка криза у Истамбулу, тужилац повријеђен, отмичари убијени?

Б92
Окончана талачка криза у Истамбулу, тужилац повријеђен, отмичари убијени?

Истанбул - Како преносе медији, тужилац је повријеђен, а отмичари убијени у акцији полиције у згради суда у Истанбулу.

Истовремено је сајту повезаном са турском забрањеном радикалном љевичарском групом, чији су припадници упали у зграду суда и гдје су као таоца држали тужиоца Мехмета Селима Кираза, објављено је да су талац, као и нападачи рањени.

Агенција Ројтерс је пренијела да је овај твит окачен убрзо након што се чула пуцњава у згради и пошто су виђена два возила Хитне помоћи како се одвозе. Наводи се и да су у питању три отмичара.

Неколико минута прије тога, у згради суда, одјекнула је експлозија.

Осим тога, агенције су, позивајући се на изјаве свједока пренијеле и да се чула пуцњава, преноси  Б92.

Агенција Ројтерс, наводи да се чула пуцњава и да се из зграде шири дим, док АФП преноси да се чула експлозија.

Испред зграде су припадници безбједносних снага, а љекари Хитне помоћи су виђени код задњег улаза у зграду суда, додала је британска агенција.

Прије неколико часова, шеф истанбулске полиције је изјавио да су у току преговори са двојицом нападача.

Марксистичка Револуционарна народноослободилачка партија - Фронт (ДХКП-Ц) објавила је фотографију тужиоца са прислоњеним пиштољем на чело.

У међувремену је истекао рок који су нападачи дали тужиоцу да саопшти идентитет полицајаца за које тврде да стоје иза убиства Елвана.

Међу захтјевима је и јавно признање преко телевизије одговорних полицајаца, као и ослобађање људи који су ухапшени због учествовања у митинзима солидарности, организованим послије смрти тинејџера.

У почетку је рад у судницама настављен, али сат времена послије напада телевизијске станице су јавиле да су безбједносне снаге евакуисале зграду да би се "припремиле за покретање операције са циљем окончања кризе", наводи лист.

Турска агенција Доган је пренијела изјаву министра енергетике Танера Јилдиза који је рекао да "није исправно повезивати нестанак струје са инцидентом у судници".

Марксистичка Револуционарна народноослободилачка партија - Фронт постоји од 1978. године. Одговорна је за више убистава и самоубилачких напада. Турска, САД и ЕУ је третирају као терористичку групу, пренијела је Руссиа Тодаx.

Вјерује се да је група одговорна за нападе на турску полицију 2001. године, а 10. септембра исте године извела је самоубилачки напад у којем су убијене три особе.

полицијом у масовним протестима почетком љета 2013. године, а отац убијеног огласио се раније данас позивајући отмичаре да ослободе тужиоца, пренеле су агенције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана