Офанзива у Идлибу "само питање времена", за русе напад најгори могући сценарио

Агенције
Офанзива у Идлибу "само питање времена", за русе напад најгори могући сценарио

АНКАРА - Нови улазак турске војске у сиријски Идлиб већ је планиран и може почети у било ком тренутку, изјавио је предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Он је у обраћању посланицима своје Странке правде и развоја (АКП) додатно повећао тензије са Дамаском, изјавивши како Анкара неће оставити Идлиб властима сиријског предсједника Башара ел Асада и "онима који га подржавају", очигледно мислећи на Русију и Иран. 

Ердоган је истакао да су његове ријечи "посљедње упозорење", јавила је "Раша тудеј". 

Ројтерс пише да је Ердоган нагласио да разговори са Русијом о Идлибу "нису ни близу испунили захтјеве Турске" и да је војна операција на сјеверу Сирије "само питање времена".

Турска војна операција против снага које се боре на страни сиријског предсједника Башара ел Асада у Идлибу био би најгори могући сценарио, саопштено је из руског Кремља.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да се Русија оштро противи таквој операцији. 

Он је, међутим, нагласио да Русија и Турска остају у контакту како би покушале да спријече даље ескалирање тензија у Идлибу. 

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је раније данас да је улазак турске војске у Идлиб "само питање времена" и да је то посљедње упозорење Асадовим снагама, којима неће дозволити да преузму контролу над Идлибом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана