Одређено јавно суђење бившем пакистанском премијеру Кану

Танјуг
Одређено јавно суђење бившем пакистанском премијеру Кану

ИСЛАМАБАД- Пакистански суд одлучио је да буде јавно судење бившем премијеру Имрану Кану, које ће бити одржано у затвору Адијала, преноси АПР.

Најновија одлука значи да ће новинари и Канове присталице бити у могућности да присуствују суђењу, на коме ће бити установљено да ли је бивши премијер открио повјерљиве информације јавности након што је изгубио гласање о повјерењу у парламенту у априлу 2022. године.

Кан је суочен са оптужбом за корупцију, а тренутно се налази у затвору са бившим сарадником Шахом Махмудом Квершијем, и правни експерти наводе да, уколико некадашњи премијер буде проглашен кривим, може се суочити са смртном казном.

Документ, под називом Чајпер, наводно није био објављен од стране владе или Канових адвоката, већ је била коресподенција између пакистанског амбасадора при Сједињеним Џавама и Министарства спољних послова у Исламабаду.

Кан пориче све оптужбе против њега и тврди да је документ доказ да је избачен из владе кроз завјеру САД, пакистанске војске и његовог политичког противника Шехбаза Шарифа, што су све три стране негирале.

Аналитичари тврде да би Канова партија могла да освоји већину на парламентарним изборима заказаним за 8. фебруар наредне године, иако лидер због оптужби неће бити у могућности да учествује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана