Њемачка полициjа зауставила 50 десничара на граници са Пољском, покушали да патролирају да би зауставили мигранте

Танјуг
Њемачка полициjа зауставила 50 десничара на граници са Пољском, покушали да патролирају да би зауставили мигранте

БЕРЛИН- Њемачка полиција саопштила је данас да је зауставила више од 50 припадника екстремно десничарске групе, наоружане бибер спрејом, бајонетом, мачетом и палицама, која је покушала да патролира пољском границом како би спријечила мигранте да уђу у земљу.

Како преноси Ројтерс, они су пратили позив крајње десничарске странке “Трећи пут”, за коју се сумња да је повезана са неонацистичким групама, да њени чланови зауставе илегалне прелазе у близини града Губен на немачко-пољској граници.

Портпарол полиције саопштио је да је полиција заплијенила оружје које је носило 50 осумњичених и натерала их да напусте подручје Губена.

Неки од осумњичених десничара, како се наводи, допутовали су на пољску границу из других дијелова Њемачке.

А у суботу је десетине људи протестовало у граду Губену да покажу своје противљење планираним патролама крајње деснице.

-Њемачка је поставила додатних 800 полицајаца на пољској граници како би контролисала проток миграната који покушавају да уђу у Европску унију из Белорусије - рекао је њемачки министар унутрашњих послова Хорст Зехофер.

-Стотине официра тренутно тамо дежурају даноноћно. Ако буде потребно, спреман сам да их додатно појачам - рекао је министар Зехофер за лист “Билд”.

Зехофер је казао да је ове године већ било 6.162 нелегалних улазака у Њемачку из Белорусије и Пољске.

Прошле недеље, министар је рекао да Њемачка нема намјеру да затвори границу са Пољском, али је данас навео да ће земља можда морати да размотри поновно увођење контроле.

-Уколико се ситуација на њемачко-пољској граници не смири, мораћемо и да размотримо да ли је потребно да се предузме овај корак у координацији са Пољском и покрајином Бранденбург – додао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана