Нигеријска мафија “Црна сјекира” хара Шведском

Агенције
Нигеријска мафија “Црна сјекира” хара Шведском

СТОКХОЛМ - Злогласна нигеријска банда “Блек екс”, позната по плашењу људи вуду магијом, након Италије, полако преузима и Шведску, јер су већ запосјели своју територију у највећим градовима, Стокхолму и Гетеборгу, а шведска национална телевизија пријавила је да је полиција потврдила њено присуство у универзитетском граду Упсала.

“Црну сјекиру” називају култом смрти, њихов основни посао је трговина дрогом и трговина људима, а они су познати по убиствима, отмицама и употреби вуду магије, као инструмента уцјене.

- Они држе жене као таоце и плаше их вјеровањем да ће завршити лоше због вуду магије ако напусте посао проституције. Продају и кокаин и хероин - упозорио је портпарол полиције у Упсали Јале Пољаревијус.

Почетком септембра младић са 70 капсула хероина и кокаина ухапшен је на аеродрому у Стокхолму. Признао је да је за ову банду обавио курирски посао, јер су убили његовог оца у Нигерији и пријетили да ће убити и његову мајку.

У Европи су највише угрожени западноафрички мигранти којима обећавају посао и који су укључени у криминалне активности. Шведска полиција упозорила је да посебно вребају испред стокхолмске џамије. 

Ова мрежа широко је распрострањена, од родне Нигерије, Европе, па све до Канаде. У Италији је до сада “Црна сјекира” оставила најдубљи траг, а сукобили су се и са “Коза ностром” на Сицилији. На крају су постигли компромис, а дио зараде оставили су домицилној мафији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана