Нехамер: Ако ЕУ не дјелује, морамо сами нешто предузети

Танјуг
Нехамер: Ако ЕУ не дјелује, морамо сами нешто предузети

БЕЧ - Све док ЕУ не буде предузела ефикасне мјере, морамо сами да дјелујемо, и због тога Аустрија чини све да се заштити и жели са Мађарском и Србијом да предузме даље мјере у борби против илегалне миграције, најавио је аустријски канцелар Карл Нехамер пред сутрашњи Самит о илегалној миграцији у Будимпешти.

Нехамер ће се у Будимпешти састати са предсједником Србије Александром Вучићем и мађарским премијером Виктором Орбаном, како је саопштено у Бечу, усљед раста таласа миграната преко балканске руте.

Планирани су разговори о појачаној полицијској сарадњи у заштити граница, борби против кријумчара људи и заједничким мерама за деловање против таласа илегалних миграната, наводи се у саопштењу Владе Аустрије.

''Аустрија је тренутно масивно погођена илегалном миграцијом. Солидарни допринос који пружамо у Европи је напропорционални велики'', нагласио је Нехамер. Он је указао да је посебно погођена аустријска покрајине Бургенланд због своје дуге границе према истоку.

Истакао је да Аустрија жели са Србијом и Мађарском да предузме даље мере, јер када су заштићене српска и мађарска граница, онда је то и аустријска. Иначе Аустрија је од 2020.године присутна на мађарско-српској граници са својим полицајцима, који помажу мађарским колегама

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана