Небензја: Резолуција може да повећа тензије у цијелом региону, Србија има подршку Русије

СРНА
Небензја: Резолуција може да повећа тензије у цијелом региону, Србија има подршку Русије

ЊУЈОРК - Стални представник Русије при УН Василиј Небензја изјавио је данас послије састанка са предсједником Србије Александром Вучићем у Њујорку, да Србија од самог почетка када је ријеч о резолуцији о Сребреници има подршку Русије, наводећи да тај документ може да повећа тензије у цијелом региону.

Небензја је рекао да је састанак са предсједником Србије прошао веома добро, као и сваки састанак на било којем нивоу између Србије и Русије.

- Желио бих да истакнем посвећеност коју Вучић има у овом случају који је веома важан за српски народ. Много смо причали о овој ревизији историје која је у успону, не само у овом случају, већ и генерално - рекао је Небензја у изјави за српске медије у Њујорку.

Он је истакао да неке снаге желе да измијене историју Другог свјетског рата, историју догађаја на Балкану деведесетих година, а манифестација тога је, како је навео, приједлог резолуције о Сребреници о којем ће се ускоро гласати на Генералној скупштини УН.

Небензја је рекао да резолуција погоршава ситуацију на Балкану и може да повећа тензије у цијелом региону, а не само у земљи чији је дио руководства, како је навео, иницирао гласање о нацрту тог документа.

- Свјесни смо да ће резолуција можда бити усвојена и да ће то бити "Пирова побједа" за њене сопнзоре - казао је руски амбасадор.

Небензја је рекао да ће у четвртак говорити на сједници Генералне скупштине УН, на којој ће се разматрати приједлог резолуције о Сребреници, али није хтио да открије шта ће да каже да не би унапријед упозорио оне којима ће се обратити.

- Од самог почетка Србија има подршку Русије - рекао је Небензја одговарајући на питање новинара да ли ће Русија подржати Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана