Научник на Антарктику ножем напао колегу, разлог свађе невјероватан

Агенције
Научник на Антарктику ножем напао колегу, разлог свађе невјероватан

Руски инжењер Сергеј Савицки напао је ножем свог колегу Олега Белогузова у руској станици Белингсхаузен јер му је он открио крај књиге.

Руски инжењери Сергеј Савицки и Олег Белогузов постали су тема свјетских медија, након што је међу њима дошло до конфликта који се чак могао завршити смртним исходом. Оно што је многе изненадило јесте разлог зашто су се ова два мушкарца посвађала.

С обзиром на то да су обојица страствени обожаваоци књига, а Олег је имао иритантну и упорну навику да открива крај књижевног дијела, Сергеј није успио да контролоше бијес те је напао свог колегу.

Како пишу руски медији, он је 9. октобра у руској станици Белингсхаузен насрнуо ножем на Белогузова с намјером да га убије.

Сависки је депортован у Русију, тренутно се налази у кућном притвору и чека суђење, а како је познато, након инцидента је казао да му је јако жао што је дошло до овакве ситуације. Такође, он је открио да је алкохол имао утицај на његово стање.

Белогузов је изван животне опасности, али је хитно пребачен у Чиле с убодном раном у грудима. Нож му је повредио срце, због чега је завршио на интензивној нези, али се налази ван животне опасности.

Иначе, колеге из мисије на Антарктику су неколико година провели заједно на изолованој локацији и пасионирани су љубитељи књига. Осим времена за читање, запослени у руској станици на Антарктику су имали и за друге врсте забаве - имали су приступ руским ТВ каналима, спортској хали и библиотеци.

Сергеј Савитски тако се у историју уписао као први мушкарац оптужен за покушај убиства на Антарктику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана