Настрадала пред очима дјеце: Рускиња скочила у залеђену ријеку за Богојављење и није изронила

ГС
Foto: SCREENSHOT

Адвокат из Русије, мајка двоје дјеце, погинула је кад је скочила у рупу направљену у залеђеној ријеци како би обиљежила Богојављење.

Ана Ускова (40) снимљена је у сриједу како скаче у воду у залеђеној ријеци Оредеж код села Вајра, источно од Санкт Петербурга, да би потом нестала, пренио је “Дејли мејл”, наводећи да ју је однијела снажна струја од око три метра по секунди.

На узнемирујућем снимку чује се како њена дјеца вриште док њихов отац Јури (50) ускаче у рупу како би пронашао несрећну жену. Нажалост, није успио да је спаси, преноси Блиц.

Ускова, адвокат из Санкт Петербурга, планирала је да ускочи у ледену воду како би обиљежила православни хришћански празник Богојављење, а ову традицију годишње прате стотине хиљада руских вјерника. Док неки учествују у групном пливању за часни крст, други одлазе сами да се окупају, преноси Српска инфо.

Дејли мејл наводи да је у вријеме кад је Ускова ускочила у воду температура ваздуха била око минус пет степени и да је исјечена рупа у дебелом леду. Ускова је носила једнодијелни, црни купаћи костим и прекрстила се прије него што је скочила на ноге у воду.
Човјек који је ископао рупу стајао је поред ње док је Ускова скакала, да би који тренутак касније позвао у помоћ кад је видио да не израња. Дјеца несрећне Рускиње, дјевојчица (14) и дјечак (10) почела су да вриште кад су видјели да нема њихове мајке.

Рониоци нису успјели да пронађу тијело, а сада то покушавају добровољци са подводним дроновима.

– Ово је веома добра породица. Нјен син долази код мене на пливање и успјешан је – рекла је за Комсомолскаја правду Анастасија Луника, инструктор пливања.

– Тог дана ме Јури позвао у сузама, плакао је преко телефона. Кратко је говорио о трагедији која је погодила породицу. Рекао је да његов син привремено неће да долази на часове пливања, али да ће наставити касније. Нјегова мајка је отишла испод воде њему испред очију. Запитала сам Јурија да ли треба помоћ, рекао је да не треба. Плакао је много – додала је Луника.

Александер Зујев, шеф спасилачке службе ВОСВОД рекао је да је Ускова отишла да скочи на мјесту на којем нема спасиоца нити доброг освјетљења у “неприкладној рупи у леду”.

– Просто ју је однијела струја – рекао је.

Усљед замаха скока се нашла под ледом и није могла да се врати.

– Ово је једна од најопаснијих ријека у региону Лењинграда и људи се утапају у њој сваке године, чак и љети – додао је Зујев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана