Наставља се блокада централне улице код зграде парламента Јерменије

Срна
Наставља се блокада централне улице код зграде парламента Јерменије

ЈЕРЕВАН - Неколико стотина присталица јерменског опозиционог Покрета за спас домовине настављају да блокирају централну улицу близу зграде Парламента Јерменије у Јеревану, захтијевајући оставку јерменског премијера Никола Пашињана.

Представник странке Јерменска револуционарна федерација Гегам Манукјан изјавио је да ће партија данас саопштити врло важне ствари које се тичу поступака у будућности.

Демонстранти пјевају патриотске пјесме и праве барикаде од клупа и канти за смеће. Повремено узвикују пароле против власти, јавио је ТАСС.

Полиција на мјесту протеста добила је појачања, али не покушава да растјера демонстранте.

Лидер јерменског опозиционог Покрета за спас домовине Вазген Манукјан позвао је јуче своје присталице да поставе барикаде близу зграде Парламента.

Он је рекао да његове присталице треба да буду спремне на блокаду Парламента све док посланици не дођу да гласају за смјену Пашињана.

“Сада ћемо поставити барикаде, улази у зграду Парламента треба да буду блокиране и нико неће ходати улицом док посланици не дођу и гласају за смјену Пашињана”, истакао је јуче Вазген Манукјан.

Пашињан је јуче изјавио да нема намјеру да поднесе оставку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана