Nastavlja se blokada centralne ulice kod zgrade parlamenta Jermenije

Srna
Nastavlja se blokada centralne ulice kod zgrade parlamenta Jermenije

JEREVAN - Nekoliko stotina pristalica jermenskog opozicionog Pokreta za spas domovine nastavljaju da blokiraju centralnu ulicu blizu zgrade Parlamenta Jermenije u Jerevanu, zahtijevajući ostavku jermenskog premijera Nikola Pašinjana.

Predstavnik stranke Jermenska revolucionarna federacija Gegam Manukjan izjavio je da će partija danas saopštiti vrlo važne stvari koje se tiču postupaka u budućnosti.

Demonstranti pjevaju patriotske pjesme i prave barikade od klupa i kanti za smeće. Povremeno uzvikuju parole protiv vlasti, javio je TASS.

Policija na mjestu protesta dobila je pojačanja, ali ne pokušava da rastjera demonstrante.

Lider jermenskog opozicionog Pokreta za spas domovine Vazgen Manukjan pozvao je juče svoje pristalice da postave barikade blizu zgrade Parlamenta.

On je rekao da njegove pristalice treba da budu spremne na blokadu Parlamenta sve dok poslanici ne dođu da glasaju za smjenu Pašinjana.

“Sada ćemo postaviti barikade, ulazi u zgradu Parlamenta treba da budu blokirane i niko neće hodati ulicom dok poslanici ne dođu i glasaju za smjenu Pašinjana”, istakao je juče Vazgen Manukjan.

Pašinjan je juče izjavio da nema namjeru da podnese ostavku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana