Напад на дјецу код језера Анси дао повод десничарима да дигну глас

Танјуг
Напад на дјецу код језера Анси дао повод десничарима да дигну глас

ПАРИЗ- Напад на дјецу код језера Анси у француским Алпима био је повод десничарима и ултра-десничарима да захтијевају пооштравање услова за пријем странаца у Француској, пренио је "Монд".

Међутим, поједини политичари су пожурили са осудама на рачун исламских екстремиста, када су чули да је нападач Сиријац, јер се испоставило да је у питању хришћанин, који је наводно током напада на четворо дјеце ножем викао: "У име Христа".

Бивши лидер Националног окупљања Марин ле Пен прво је реаговала путем Твитера, рекавши да је ужаснута нападом, а онда је, како наводи "Монд", препустила политичку експлоатацију догађаја предсједнику странке Жордану Бардели.

-Послије трагедије у Ансију, цијела наша миграциона политика и низ европских правила се морају довести у питање", - навео је Бардела на Твитеру.

Међутим, већ данас, Ле Пен је промијенила тон и користила оштре ријечи, осуђујући неуспехе актуелне политике и позивајући Француску да поврати свој суверенитет у погледу политике према мигрантима, како се "више не би потчињавали неприлагођеним правилима Европске уније".

 Она је критиковала министра унутрашњих послова Жерала Дарманена зато што је у четвртак прихватио реформу миграционе политике ЕУ, која предвиђа обавезну солидарност између држава да прими одређен број тражилаца азила.

-То је неприхватљиво. Господин Дарманен, који покушава да се представи као неко одлучан, никада није требало да прихвати ову ситуацију -  рекла је Ле Пен за "Европу 1".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана