Napad na djecu kod jezera Ansi dao povod desničarima da dignu glas

Tanjug
Napad na djecu kod jezera Ansi dao povod desničarima da dignu glas

PARIZ- Napad na djecu kod jezera Ansi u francuskim Alpima bio je povod desničarima i ultra-desničarima da zahtijevaju pooštravanje uslova za prijem stranaca u Francuskoj, prenio je "Mond".

Međutim, pojedini političari su požurili sa osudama na račun islamskih ekstremista, kada su čuli da je napadač Sirijac, jer se ispostavilo da je u pitanju hrišćanin, koji je navodno tokom napada na četvoro djece nožem vikao: "U ime Hrista".

Bivši lider Nacionalnog okupljanja Marin le Pen prvo je reagovala putem Tvitera, rekavši da je užasnuta napadom, a onda je, kako navodi "Mond", prepustila političku eksploataciju događaja predsjedniku stranke Žordanu Bardeli.

-Poslije tragedije u Ansiju, cijela naša migraciona politika i niz evropskih pravila se moraju dovesti u pitanje", - naveo je Bardela na Tviteru.

Međutim, već danas, Le Pen je promijenila ton i koristila oštre riječi, osuđujući neuspehe aktuelne politike i pozivajući Francusku da povrati svoj suverenitet u pogledu politike prema migrantima, kako se "više ne bi potčinjavali neprilagođenim pravilima Evropske unije".

 Ona je kritikovala ministra unutrašnjih poslova Žerala Darmanena zato što je u četvrtak prihvatio reformu migracione politike EU, koja predviđa obaveznu solidarnost između država da primi određen broj tražilaca azila.

-To je neprihvatljivo. Gospodin Darmanen, koji pokušava da se predstavi kao neko odlučan, nikada nije trebalo da prihvati ovu situaciju -  rekla je Le Pen za "Evropu 1".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana