Након масакра у школи, амерички конгресмен објавио породичну фотографију с оружјем у рукама

Танјуг
Након масакра у школи, амерички конгресмен објавио породичну фотографију с оружјем у рукама

ВАШИНГТОН - Амерички конгресмен објавио је фотографију себе и још шесторо чланова породице на којој око новогодишње јелке насмијешено позирају с оружјем, а само неколико дана након пуцњаве у средњој школи у Мичигену и убиства четири тинејџера.

-Срећан Божић! П.С. Дједа Мразе, донеси нам муницију - написао је на „Твитеру“ уз објављену фотографију републикански конгресмен Томас Мејси из савезне државе Кентаки, јавља Ројтерс.

Мејси је објавио фотографију себе и шест других особа на којој држе ватрено оружје налик на машинку М60, полуаутоматску пушку АР-15 и пушкомитраљез „Томпсон“.

Нека полуаутоматска оружја озрађена су тако да изгледају готово идентично аутоматском оружју попут машинки. Према америчком закону, оружје попут машинки ограничено је на војску, полицију и цивиле који су добили посебне дозволе за оружје произведено пре маја 1986. године, наводи Ројтерс.

Мејсијев шеф кампање Џонатан ван Норман тренутно није одговорио на захтјев за коментар објаве. Објаву је, међу осталима, осудио и демократски конгресмен из Кентакија Џон Јармут.

Ученик Итан Крамбли (15) у уторак је из полуаутоматског пиштоља усмртио четворо ученика средње школе у Оксфорду, малом граду у Мичигену.

Још шест ђака и наставник су рањени, а догађај је изнова подстакао жестоке расправе о сигурности у школи, контроли оружја и праву на посједовање оружја.

Његови родитељи, Џејмс и Џенифер Крамбли, ухапшени су након што су истражиоци у петак подигли тужбу против њих због убиства из нехата.

Родитељи су ухапшени након потјере, изјаснили су се да нису криви по четири тачке оптужнице, а тужитељка је за сваког одредила по 500.000 долара кауције.

Наиме, наводно су недавно сину купили оружје као божићни поклон те су игнорисали знаке да би могао услиједити масакр. Итан је тако објавио фотографије с пиштољем на друштвеним мрежама, написавши „управо сам добио нову љепотицу“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана