Аутобус пао са надвожњака у близини Венеције, 21 мртав, десетине повређених

Танјуг
Аутобус пао са надвожњака у близини Венеције, 21 мртав, десетине повређених

РИМ - Најмање 21 особа је погинула док је више десетина повријеђено вечерас у удесу аутобуса у Итаљи, у близини Венеције.

Аутобус у којем је био већи број људи срушио се вечерас нешто прије 20 часова са надвожњака Либерта у Местреу, у близини Венеције и након 10 метара лета пао на железничку пругу и запалио се.

Према посљедњим информацијама, најмање 21 особа је погинула, од којих су неке угљенисане, док је четрдесетак њих повређено.

Посљедњи који је извучен из олупине био је возач. Због несреће је обустављена жељезничка линија између Местреа и Венеције и упозорене су оближње болнице.

Ватрогасци и хитна помоћ су на лицу мјеста.

Аутобус је возило компаније Ла Линеа, преноси Ла Стампа.

Локална здравствена управа 3 у Венецији активирала је протокол ''хитних случајева'' који предвиђа стављање на располагање свих болничких ургентних соба и позивање на посао особља појачања.

„Огромна трагедија задесила је нашу заједницу вечерас. Апокалиптични призор, немам ријечи", рекао је градоначелник Венеције Луиђи Бруњаро.

Околности несреће за сада нису познате.

Како преносе италијански медији, аутобус је на низбрдици пробио заштитну ограду, пао и завршио између магацина и колосека станице Местре, запаливши се.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана