Autobus pao sa nadvožnjaka u blizini Venecije, 21 mrtav, desetine povređenih

Tanjug
Autobus pao sa nadvožnjaka u blizini Venecije, 21 mrtav, desetine povređenih

RIM - Najmanje 21 osoba je poginula dok je više desetina povrijeđeno večeras u udesu autobusa u Italji, u blizini Venecije.

Autobus u kojem je bio veći broj ljudi srušio se večeras nešto prije 20 časova sa nadvožnjaka Liberta u Mestreu, u blizini Venecije i nakon 10 metara leta pao na železničku prugu i zapalio se.

Prema posljednjim informacijama, najmanje 21 osoba je poginula, od kojih su neke ugljenisane, dok je četrdesetak njih povređeno.

Posljednji koji je izvučen iz olupine bio je vozač. Zbog nesreće je obustavljena željeznička linija između Mestrea i Venecije i upozorene su obližnje bolnice.

Vatrogasci i hitna pomoć su na licu mjesta.

Autobus je vozilo kompanije La Linea, prenosi La Stampa.

Lokalna zdravstvena uprava 3 u Veneciji aktivirala je protokol ''hitnih slučajeva'' koji predviđa stavljanje na raspolaganje svih bolničkih urgentnih soba i pozivanje na posao osoblja pojačanja.

„Ogromna tragedija zadesila je našu zajednicu večeras. Apokaliptični prizor, nemam riječi", rekao je gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro.

Okolnosti nesreće za sada nisu poznate.

Kako prenose italijanski mediji, autobus je na nizbrdici probio zaštitnu ogradu, pao i završio između magacina i koloseka stanice Mestre, zapalivši se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana