Награда за храброст 15-годишњаку који је спасио десетине живота

Анадолија
Foto: Принтскрин

МОСКВА - Петнаестогодишњи Ислам Калилов, који је спасио више од 100 људи током терористичког напада на концертну дворану "Крокус Сити Хол" у Москви, главном граду Русије, добио је награду за храброст.

Руска комесарка за права дјетета Марија Лвова-Белова на свечаности је наградила 15-годишњег Калилова, који је помагао у евакуацији присутних током терористичког напада.

Додијељен му је "Цертификат за посвећеност, храброст и личну храброст у пружању помоћи жртвама".

Још један младић који је помогао у евакуацији, 14-годишњи Артјом Донсков, такође је награђен истом наградом.

С друге стране предсједник Вјерске управе муслимана Руске Федерације и Вијећа муфтија Русије, најавио је да ће херојског Калилова наградити "Медаљом за службу" руских муслимана за храброст и спашавање народа.

Саопштено је да ће орден бити уручен на џума-намазу 29. марта у Централној џамији у Москви.

Калилов, дјечак који је пола радног времена радио у гардероби у концертној дворани преузео је контролу усмјеравајући више од 100 људи на исправан коридор за евакуацију када су терористи покренули оружани напад на концертну дворану 22. марта увече, омогућавајући људима да напусте зграду и дођу на сигурно мјесто.

На друштвеним мрежама објављен је видео снимак који је Калилов снимио својим мобилним телефоном о тренуцима када је извршио евакуацију.

Терористички напад извели су наоружани људи у концертној дворани у Москви увече 22. марта.

На сликама објављеним на друштвеним мрежама види се да су нападачи насумично отворили ватру у холу из аутоматског оружја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана