Нафтали Бенет: Путин обећао да неће убити Зеленског

Танјуг
Нафтали Бенет: Путин обећао да неће убити Зеленског

ТЕЛ АВИВ - Бивши израелски премијер Нафтали Бенет који је кратко, на самом почетку рата Русије и Украјине, посредовао између сукобљених страна, изјавио је данас да је својевремено од руског лидера Владимира Путина добио обећање да предсједник Украјине Володимир Зеленски неће бити ликвидиран.

Као посредник у првим недјељама руско-украјинског рата, Бенет је прошлог марта постао један од ријетких лидера Запада који су се срели са Путином у Москви, подсећа се у извештају АП.

Иако су Бенетови посреднички напори били недовољни да се оконча крвопролиће које траје све до данас, његова свједочења у интервјуу објављеном на интернету, бацила су ново свјетло на дипломатију у позадини рата и хитне напоре који су предузимани с циљем да се сукоб доведе до брзог краја у својој раној фази.

У петосатном интервјуу, у ком се дотакао бројних других тема, Бенет је рекао да је питао Путина да ли намјерава да убије украјинског предсједника Володимира Зеленског.

-Питао сам шта ће бити с овим (Зеленским), да ли планирате да га убијете, а он је рекао да неће да убије Зеленског. Ја сам му тада рекао да морам да имам његову ријеч да Зеленски неће бити убијен, а он ми је поновио да неће убити Зеленског - рекао је Бенет.

Бивши израелски премијер је потврдио да је послије разговора са Путином позвао Зеленског да га обавијести о обећању предсједника Русије.

-Слушај, завршио сам састанак са Путином који ми је рекао да те неће убити. Зеленски ме пита да ли сам сигуран, а ја сам му одговорио да сам 100 одсто сигуран да га неће убити - рекао је Бенет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана