Naftali Benet: Putin obećao da neće ubiti Zelenskog

Tanjug
Naftali Benet: Putin obećao da neće ubiti Zelenskog

TEL AVIV - Bivši izraelski premijer Naftali Benet koji je kratko, na samom početku rata Rusije i Ukrajine, posredovao između sukobljenih strana, izjavio je danas da je svojevremeno od ruskog lidera Vladimira Putina dobio obećanje da predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski neće biti likvidiran.

Kao posrednik u prvim nedjeljama rusko-ukrajinskog rata, Benet je prošlog marta postao jedan od rijetkih lidera Zapada koji su se sreli sa Putinom u Moskvi, podseća se u izveštaju AP.

Iako su Benetovi posrednički napori bili nedovoljni da se okonča krvoproliće koje traje sve do danas, njegova svjedočenja u intervjuu objavljenom na internetu, bacila su novo svjetlo na diplomatiju u pozadini rata i hitne napore koji su preduzimani s ciljem da se sukob dovede do brzog kraja u svojoj ranoj fazi.

U petosatnom intervjuu, u kom se dotakao brojnih drugih tema, Benet je rekao da je pitao Putina da li namjerava da ubije ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

-Pitao sam šta će biti s ovim (Zelenskim), da li planirate da ga ubijete, a on je rekao da neće da ubije Zelenskog. Ja sam mu tada rekao da moram da imam njegovu riječ da Zelenski neće biti ubijen, a on mi je ponovio da neće ubiti Zelenskog - rekao je Benet.

Bivši izraelski premijer je potvrdio da je poslije razgovora sa Putinom pozvao Zelenskog da ga obavijesti o obećanju predsjednika Rusije.

-Slušaj, završio sam sastanak sa Putinom koji mi je rekao da te neće ubiti. Zelenski me pita da li sam siguran, a ja sam mu odgovorio da sam 100 odsto siguran da ga neće ubiti - rekao je Benet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana