На сјеверу Пакистана пронађено тијело настрадалог америчког планинара

Срна
Foto: Wikimedia

ИСЛАМАБАД- Пакистанска војска лоцирала је тијело америчког планинара Алекса Голдфарба-Румјанцева на планини Каракорум, на сјеверу Пакистана, што је друга смрт страног алпинисте у тој области за мање од седам дана.

Тим је из хеликоптера примијетио остатке Голдфарба током акције потраге и спасавања, која је почела у недјељу 17. јанаура, саопштио је Алпски клуб Пакистана.

Мађарска компанија "Мађар експедисиос", која је финансирала алпинисте, саопштила је да је Американац највјероватније погинуо приликом пада са литице.

Голдфарб и Мађар Золтан Сланко планирали су успон на 8.047 метара на врх Броуд пик, који до сада није освојен зими, без употребе кисеоника или неке друге врсте помоћи.

Да би се аклиматизовали за успон, они су се прво пели на оближњи врх Пастор пик висине 6.209 метара, али су се сусрели са суровим зимским условима и Сланко је одлучио да се врати, док је Голдфарб одлучио да даље иде сам.

Сланко се придружио потрази за својим партнером након што се он није вратио у суботу, 16. јануара како је било планирано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана